Det finns en uppfattning om att negativa rubriker och artiklar i nyhetsmedia smittar av sig negativt på reklamen. Men om inte budskapet anspelar direkt på innehållet i rubriken eller artikeln så gör den inte det. Snarare tvärtom. En brittisk ögonrörelse-studie utförd av Lumen research visar att vi faktiskt observerar mer reklam när den ligger runt innehåll som handlar om viruset.

Vi läser nyheter som aldrig förr just nu och vi uppmärksammar även reklamen mer då vi stannar längre på varje sida och lägger mer tid totalt på media överlag. Enligt samma studie så genererar tillexempel annonsering i tryckt nyhetsmedia 21% högre uppmärksamhet än normen. Två tredjedelar (66%) av ”viewable” annonser  som visades på dator uppmärksammades jämfört med normalt 50%.

“It’s not that you should be doing ads and avoiding coronavirus, it’s the other way round,” says Lumen’s managing director, Mike Follett.

Slutsatsen är alltså att om du inte budskap som direkt har med pandemin att göra så har du allt att vinna på att annonsera i nyhetsmedia nu. Läsandet har aldrig varit högre och uppmärksamheten på reklam är högre än någonsin.

Hör av dig till oss på Mediehuset Bohusläningen så hjälper vi dig med effektiv marknadsföring. Vi har mängder med idéer och lösningar och en tro på framtiden. Vårt mål är att du går stark igenom den här perioden och att genomtänkt marknadsföring gör skillnad. Vi mår alla bra av många friska och levande företag i Bohuslän. 

Hör av dig!
Ta kontakt med oss, så lovar vi att hjälpa dig oavsett hur ditt utgångsläge ser ut. Ring 0522-99 310 eller kontakta en av våra medierådgivare:

Lena Karlsson – Orust & Uddevalla
Mejl: lena.karlsson@bohuslaningen.se
Telefon: 0706-87 91 66

Jessica Myrehag – Lysekil & Ljungskile
Mejl: jessica.myrehag@bohuslaningen.se
Telefon 0522-99 151

Dag Tisell – Uddevalla
Mejl: dag.tisell@bohuslaningen.se
Telefon: 0522- 99 165

Peter Mattisson – Uddevalla
Mejl: peter.mattisson@bohuslaningen.se
Telefon 0522-99 266

Annie Mellgren – Tanum & Sotenäs
Mejl: annie.mellgren@bohuslaningen.se
Telefon: 0522-991 55

Marina Olsson – Munkedal & Färgelanda
Mejl: marina.olsson@bohuslaningen.se
Telefon 0522-99 455

Tillsammans gör vi skillnad!
Följ oss gärna på LinkedIn
Eller kika in på mediehuset.bohuslaningen.se

Våga satsa, våga se framåt och våga tänk kreativt! Vi finns här för att hjälpa dig!