Sommar, semester och sol…tiden på året som är fullproppad av positivitet och tid för utflykter. Dock ser den här sommaren lite annorlunda ut, men det bör inte hindra dig från att satsa på din verksamhet! Mitt bästa råd är att köra på med din marknadsföring och möjligtvis tänka om med ditt innehåll. Du vinner på det både nu och sen! Här kommer tre tips att tänka på.

 1. Displayannonsering tillsammans med sökordsannonsering. Här har vi fantastiska verktyg som vi kan styra på geografi, nyckelord, intresse eller kön & ålder i hela Sverige! Efterfrågan och spenderad tid har ökat i på både nyhetssajter och på Google under hela våren och ökningen fortsätter stadigt uppåt. Dessutom visar studier på att marknadsföring i  nyhetsmedier ger dig som företagare bättre effekt.  Alltså ett mycket bra val för dig som vill påverka dina potentiella kunder att handla, besöka eller välja just dig och din affärsverksamhet. Genom att finnas med i sökordsannonsering fångar du upp den efterfrågan som dina kampanjer skapar samt den efterfrågan som redan finns på marknaden. 9 av 10 svenskar googlar innan köp så det är viktigt att du syns med dina tjänster där. Viger dig ett av Sveriges smartaste sökordssystem som ger dig den bästa optimeringen 24/7 – och du sätter din egen budget!

2. Uppdatera din hemsida, sociala medier och Google My Business med rätt öppettider för sommaren och under semestern. Lägg på autosvar om du är borta så att kunden iallafall får ett meddelande tillbaka. Lägg in några schemalagda inlägg så att det händer något över sommaren på dina sociala medier, det är viktigt för algoritmerna att få innehåll kontinuerligt så att ditt innehåll behåller räckvidden.

3. Jobba med rörligt, rörligt, rörligt. Sommaren är en tid då människor kopplar av och generellt sett vill vi bli underhållna eller få information på ett härligt vis. Rörlig bild är slagkraftig i alla kanaler och vi vet ju att mobilen är vår tids bästa vän. Vi vet också att människor är känslobaserade varelser och att skapa en känsla gör du bäst via en ”film”. Vi har idag ett mycket effektivt verktyg där vi kan producera rörliga filmer åt dig enkelt, snabbt och kostnadseffektivt. Vilken känsla utstrålar ditt företag? Och vilken känsla vill du skapa under sommaren för att påverka dina kunder?

Nu har människor mer tid att utforska resemål i sin närhet. All marknadsföring är viktig om det så är att sätta upp lappar på bilar eller genom rekommendationer. Hör av dig till oss på Mediehuset Bohusläningen så hjälper vi dig med just din marknadsföring. 

Hör av dig!
Ta kontakt med oss, så lovar vi att hjälpa dig oavsett hur ditt utgångsläge ser ut.

Dag Tisell – Uddevalla
Mejl: dag.tisell@bohuslaningen.se
Telefon: 0522- 99 165

Tillsammans gör vi skillnad!
Följ oss gärna på LinkedIn
Eller kika in på mediehuset.bohuslaningen.se